آشنایی با میوه پاپایا + عجیب‌ترین خواص پاپایا که باید بدانید!


درجواب این سوال که میوه پاپایا چیست؟ می‌توانیم بگوییم که این ماده یک میوه گرمسیری و خوشمزه است و در بسیاری از نقاط جهان از اهمیت اقتصادی برخوردار است. منشا پاپایا در آمریکای مرکزی است، اما در بیشتر مناطق گرمسیری بومی وجود دارد. خواص پاپایا توسط محققان به اثبات رسیده است.
پاپایا که از نظر گیاه شناسی با نام Carica papaya نیز شناخته می‌شود، روی درختی چند ساله تا حدود 2 الی 10 متر رشد کرده و دارای برگ‌های نخل مانند بزرگی است که از بالا به صورت تاج بیرون می آیند. این در حالیست که برگ‌های مسن‌تر از پایین محو می‌شوند و می‌ریزند.
این گیاه حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E است. این میوه به دلیل محتوای بالای لاتکس قابل توجه است که توسط سلول‌های شیری که در اکثر بافت های گیاه وجود دارد ترشح می‌شود.
این ماده شیری- سفید رنگ است و می‌تواند کاملا سوزاننده باشد. میوه، ساقه، ریشه، دانه و برگ میوه پاپایا با کاربردهای دارویی متفاوتی در کشو‌های در حال توسعه مورد استفاده قرار گرفته است. از این میوه به اشکال مختلف چه رسیده و چه نارس به عنوان دارو استفاده می‌شود.

فهرست مطالب (کلیک کنید)
ارزش غذایی میوه پاپایا
یک میوه متوسط ​​(تقریباً 275 گرم) حاوی موارد زیر است:

119 کالری
1.3 گرم پروتئین
30 گرم کربوهیدرات
کمتر از 1 گرم چربی
4.7 گرم فیبر

خواص پاپایا چیست؟
مطالعات نشان می‌دهد که پاپایای تخمیر شده می‌تواند استرس اکسیداتیو را در افراد مسن و افراد مبتلا به پیش دیابت، کم کاری تیروئید خفیف و بیماری کبدی کاهش دهد.
پاپایا چیست؟ میوه پاپایا روی درختی چند ساله رشد می‌کند که تا حدود 10-2 متر رشد کرده و دارای برگ‌های نخل مانند بزرگی است که از بالا به صورت تاج بیرون می آیند. از خواص پاپایا میتوان به محافظت از دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن اشاره کرد.
از دیگر خواص پاپایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
مفید برای بینایی
زیگزانتین یک آنتی اکسیدان قوی است که در میوه پاپایا یافت می‌شود و در بینایی طبیعی نقش دارد. پرتو‌های فرابنفش را فیلتر کرده و از سلول‌های شبکیه در برابر آسیب، به ویژه دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن که یک بیماری چشمی در سنین بالا است، محافظت می‌کند.
مفید برای درمان سرطان
پاپایا حاوی آنتی اکسیدان‌های زیادی است که آن را برای درمان سرطان‌های زیر به یک میوه‌ی باارزش تبدیل کرده است:
سرطان پروستات
رشد سرطان در سنین پایین‌تر با مصرف میوه پاپایا، مهار می‌شود. مصرف این میوه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کامل و متنوع که حاوی مقدار زیادی میوه و سبزیجات است با کاهش بروز سرطان‌های مختلف مانند سرطان روده بزرگ و پروستات مرتبط است.
رشد سرطان در سنین پایین‌تر با مصرف میوه پاپایا، مهار می‌شود.
سرطان سینه
در میان 14 میوه و سبزیجات با خواص آنتی اکسیدانی شناخته شده، تنها این میوه فعالیت ضد سرطانی در سلول‌های سرطان سینه نشان داده است.
مقابله با آسم
بتاکاروتن نیز در پاپایا فراوان است و به همین دلیل مصرف آن به مقابله با آسم کمک می‌کند.
سلامت استخوان‌ها
ویتامین K که به میزان فراوان در میوه پاپایا وجود دارد در حفظ سلامت استخوان نقش مهمی دارد. همچنین مصرف آن در بهبود جذب کلسیم و کاهش دفع آن در ادرار کمک فراوانی  می‌کند. بنابراین مصرف پاپایا به حفظ استخوان‌های قوی کمک می‌کند.
کنترل گلوکز
به دلیل قند کم و فیبر بالای این میوه، دیابتی‌ها به راحتی می‌توانند از میوه پاپایا استفاده کنند. این میوه می‌تواند، به اصلاح پروفایل‌های گلیسمی و همچنین ترشح انسولین کمک کند، بنابراین می‌تواند سطح قند خون را متعادل کند.
بهبود بیماری‌های قلبی
این میوه به دلیل دارا بودن فیبر، آنتی اکسیدان‌ها و پتاسیم بالا به افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند، کمک فراوانی می‌کند. کاهش سدیم و افزایش پتاسیم از مهم‌ترین تغییرات رژیم غذایی برای کنترل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی است. همین خاصیت میوه پاپایا باعث تنظیم فشار خون بالا می‌شود.
در یک مطالعه، افرادی که مکمل پاپایای تخمیر شده را به مدت 14 هفته مصرف کردند، نسبت به افرادی که فقط دارو مصرف کردند، التهاب کمتر و نسبت بهتری از LDL (کلسترول بد) به HDL (کلسترول خوب) داشتند.
پاپایا به دلیل فیبر، آنتی اکسیدان‌ها و پتاسیم بالا به افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند، کمک فراوانی می‌کند.
سلامت پوست و مو
این ماده به دلیل داشتن ویتامین A، به افزایش سلامت مو نیز کمک می‌کند. ویتامین C که در یک میوه‌ی متوسط ​​حاوی بیش از دو برابر مقدار توصیه شده روزانه است، در سنتز کلاژن، که ساختار اصلی مو است، نقش دارد.
مفید برای درمان شوره سر
از فواید هسته این گیاه، کاهش شوره سر می‌باشد. این هسته خاصیت ضد قارچی داشته و باعث جلوگیری از شوره سر می‌شود.
تحریک رشد مو
پاپایا به دلیل دارا بودن اسید فولیک به بهبود گردش خون در فولیکول‌های مو کمک کرده و رشد مو را افزایش می‌دهد.
مفید برای چین و چروک
این میوه شما را در برابر آسیب های پوستی محافظت می‌کند؛ علاوه بر اینکه بدن شما را سالم نگه می‌دارد، می‌تواند به داشتن پوستی شاداب‌تر و جوان‌تر کمک کند.
فعالیت بیش از حد رادیکال‌های آزاد مسئول چین و چروک، افتادگی و سایر آسیب‌های پوستی است که با افزایش سن رخ می‌دهد و این میوه به برطرف شدنآن کمک فراوانی می‌کند.
درمان اگزما و پسوریازیس
آنزیم موجود در این گیاه با پوسته پوسته کردن سلول‌های مرده باعث درمان ناهمواری‌های پوستی می‌شود. برای این کار کافیست آن را له کرده روی بخش آسیب دیده بمالید. این کار از قرمزی و خارش پوست جلوگیری می‌کند.
درمان لکه‌های تیره و قهوه ای پوست
آنزیم پاپائین موجود در میوه پاپایا برای درمان لکه‌های قهوه ای پوست مفید هستند. چند قطعه از این میوه را له کرده و با 1 قاشق غذاخوری زردچوبه و 1 قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید. بگذارید این ماسک 20 تا 30 دقیقه بر روی پوست بماند و سپس با آب گرم بشویید.
آنزیم پاپائین موجود در میوه پاپایا برای درمان لکه‌های قهوه ای پوست مفید هستند.
 درمان پیسی
مصرف میوه پاپایا یکی از بهترین روش‌های خانگی برای درمان پیسی محسوب می‌شود. پاپایای له شده را بر روی نقاط  آسیب دیده بمالید، با این کار تولید ملانین، افزایش پیدا کرده و رنگ پوست به حالت طبیعی بر می‌گردد. مالیدن آب پاپایا بر روی مناطق آسیب دیده پوست هم به درمان پیسی کمک می‌کند.
التیام زخم‌ها و سوختگی
پاپایای له شده حتی برای التیام زخم‌های پوستی مفید است و به دلیل وجود پاپائین و کیموپاپائین، خاصیت ضد باکتریایی دارد و می‌توان از آن به عنوان پانسمان پوست برای سوختگی‌ها استفاده کرد.
تحقیقات نشان داده است که دانه‌ها، برگ‌ها و ریشه‌های این میوه برای درمان زخم در حیوانات و انسان‌ها موثر هستند.
بهبود ملاسما
ملاسما نوعی اختلال پوستی است که لکه‌هایی به رنگ قرمز، قهوه‌ای و آبی در صورت ایجاد می‌کند. میوه پاپایا به دلیل خواصی که دارد باعث بهبود ملاسما می‌شود.
مفید برای جوش و آکنه
پاپایا باعث درمان آکنه شده و از ایجاد جوش پیشگیری می‌کند. آنزیم‌هایی که در این گیاه وجود دارد، برای بهبود آکنه نیز موثر می‌باشند. نه تنها خود میوه پاپایا بلکه برگ، و هسته آن محتوی آنزیم‌های خاصی می‌باشند که باعث کاهش لکه‌ها می‌شود.
کاهش تیرگی زیر چشم
گوشت این میوه برای برطرف کردن تیرگی‌های زیر چشم مناسب است. این میوه باعث روشن شدن طبیعی پوست می باشد. همچنین پاپایای سبز باعث برطرف شدن تیرگی‌های پوست می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی
خوردن غذاهای سرشار از ویتامین C می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و به بدن اجازه می‌دهد که با بیماری‌های باکتریایی و ویروسی مبارزه کند.
این میوه دارای مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان است که آن را به بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای سیستم ایمنی تبدیل می‌کند. پاپایا همچنین منبع خوبی از ویتامین A است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
مفید برای زنان
این میوه برای زنان نیز بسیار مفید است و به موارد زیر کمک می‌کند:
مناسب برای مصرف در دوران قاعدگی
آب میوه پاپایا در منظم کردن فرآیند قاعدگی موثر است. پاپایای نارس باعث تنظیم بهتر این فرآیند می‌شود. این میوه باعث تولید حرارت در بدن شده و گرمای هورمون استروژن را زیاد کرده و به تنظیم قاعدگی کمک می‌کند.
یکی از خواص پاپایا منظم کردن فرآیند قاعدگی است.
افزایش شیر مادر
پاپایا به افزایش شیر مادر کمک می‌کند و باعث می‌شود تا کودک بهتر تغذیه کند، به همین منظور بهتر است مادران شیرده در رژیم غذایی خود پاپایا را بگنجانند.
درمان روماتیسم و آرتروز 
میوه پاپایا به دلیل مقادیر بالای آنزیم کلوپاپائین موجود در آن دارای خواص ضدالتهابی قوی بوده که برای پیشگیری و درمان روماتیسم، آرتروز و پوکی استخوان مفید می‌باشد.
فعال کردن هورمون رشد
پاپایای خشک باعث تغذیه سیستم غدد درون ریز شده و باعث بالا رفتن تولید آرژنین در بدن می‌شود. آرژنین یک آمینو اسید است که مسؤل هورمون رشد می‌باشد و در ساخت ماهیچه، استخوان، سلول‌های کبد و پوست نقش مهمی دارد.
مفید برای دندان درد
تحقیقات نشان داده که بخش داخلی پوست پاپایا برای درمان مشکلات دهان و لثه مفید بوده و مالیدن مقداری از پوره‌ی آن بر روی دندان به کاهش درد دندان کمک می‌کند.
مفید برای درمان مشکلات گوارشی
این میوه برای بهبود و درمان مشکلات گوارشی زیر مفید است:
مفید برای هضم غذا
با گنجاندن این میوه در رژیم غذایی می‌توانید به رفع مشکلات گوارشی خود کمک کنید، زیرا حاوی پاپائین است.
این آنزیم به هضم گوشت کمک کرده و در جلوگیری از علائم ناشی از سوء هاضمه نقش مهمی دارد. محتوای بالای فیبر و آب میوه پاپایا همچنین به هضم غذا، تقویت حرکت روده و تسهیل دفع مدفوع کمک می‌کند.
جلوگیری از سندروم روده تحریک پذیر
پاپایا حاوی 60 درصد فیبر محلول است. فیبر محلول از سندروم روده تحریک پذیر جلوگیری می‌کند. این میوه غنی از آنزیم پروتئولیز است که به دفع آسان نیز کمک می‌کند.
فیبر محلول، از سندروم روده تحریک پذیر جلوگیری می‌کند.
کاهش نفخ و یبوست
هیدراته ماندن و دریافت فیبر کافی دو معیار ضروری برای هضم بهینه است. با توجه به این‌ که 88 درصد این میوه را آب تشکیل می دهد، خوردن آن یک راه عالی برای بهبود هضم، کاهش یبوست و کاهش نفخ است.
همچنین، محتوای فیبر پاپایا حرکات منظم روده را تقویت کرده، که یک عامل حیاتی برای هضم سالم و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ است.
درمان هموروئید
هموروئید به التهاب رگ‌ها در اطراف مقعد گفته می‌شود. خوردن این میوه به طور منظم رگ‌های التهابی را تسکین داده و هموروئید را درمان می‌کند.
 تقویت سیستم عصبی
وجود مقادیر بالای مس موجود در آب پاپایا برای تقویت سیستم عصبی مفید بوده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کم می‌کند.
افزایش پلاکت‌های خون
مصرف این میوه و آب آن به بالا رفتن پلاکت‌های خون کمک می‌کند.
درمان عفونت‌های قارچی
شیرپاپایا حاوی کاراتوئن است. مصرف روزانه این ترکیب، عفونت قارچی را درمان می‌کند. خاصیت ضد التهابی پاپایا نیز قرمزی و التهاب ناشی از عفونت را درمان می‌کند.
کمک به کاهش وزن
100 گرم پاپایا حاوی 43 کالری است و یکی ازمناسب‌ترین غذاها برای کاهش وزن است. فیبر موجود در آن به شما احساس سیری داده و معده را پاکسازی می‌کند. به همین دلیل به کاهش وزن کمک می‌کند.

بازسازی بافت‌های ماهیچه ای
شیر پاپایا غیر از انرژی که به بدن می‌دهد، به بازسازی ماهیچه‌ها کمک می‌کند، چون منبع غنی از پروتئین است و برای سلامت و بازسازی ماهیچه‌ها لازم بوده و اهمیت فراوان دارد.
حاوی بیوفلاونید
بیوفلاونید‌ها مواد مغذی نیمه ضروری هستند که به صورت طبیعی کار می‌کنند و به تغییرات بیولوژیکی در بدن پاسخ می‌دهند. بیوفلاونیدها در پاپایا واکنش بدن به ویروس‌ها، سرطان، و آلرژن را اصلاح و در نتیجه ازآن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند.
مفید برای التهابات
التهاب مزمن ریشه بسیاری از بیماری‌هاست و غذاهای ناسالم و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند روند التهابی را تحریک کنند. مطالعات نشان می‌دهد که میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مانند پاپایا به کاهش نشانه‌های التهابی کمک می‌کنند.
کاهش التهاب ریه‌ها
معمولا سیگاری‌ها دچار التهاب ریه می‌شوند. پاپایا حاوی ویتامین A است که به جلوگیری و کاهش التهاب به این افراد کمک می‌کند. نوشیدن آب این میوه به درمان سرفه نیز کمک فراوانی می‌کند.
درمان اختلالات گلو و لوزه
ترکیب آب پاپایای سبز با عسل به کاهش التهاب لوزه کمک کرده و علائم دیفتری و دیگر بیماری‌های مرتبط با گلو را برطرف می‌کند. همچنین پاپایا به جلوگیری از انتشار عفونت کمک می‌کند.
خواص هسته پاپایا
علاوه بر گوشت میوه، هسته‌ی آن نیز دارای خواص مختلفی است. از جمله‌ی این خواص عبارتند از:

باعث از بین رفتن کرم و انگل‌های روده می‌شود.
به عنوان یک درمان طبیعی و مناسب برای بیماری سیروز کبدی شناخته می شوند.
به درمان عفونت و مسمومیت غذایی کمک می‌کند.
برای درمان عفونت‌های ویروسی مانند تب دنگی مفید است.
به سم زدایی و پاک سازی کلیه‌ها و به درمان بیماری‌های کلیوی کمک می‌کند.
آنزیم پاپائین موجود در دانه پاپایا به بهبود هضم غذا و درمان مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

روش مصرف میوه پاپایا
یک پاپایای نارس یا خیلی رسیده می‌تواند طعم بسیار متفاوتی با نوع کاملا رسیده داشته باشد. وقتی پاپایا کاملاً رسیده باشد، باید زرد تا قرمز نارنجی باشد، اگرچه چند لکه سبز هم ممکن است روی آن باشد.
طعم آن زمانی که سرد است بهتر است، بنابراین بهتر است تا حد امکان آن را در یخچال نگهداری کنید.
بعد از شستن، می‌توانید آن را از طول نصف کنید و دانه‌ها را بردارید و مانند طالبی یا خربزه با قاشق از داخل پوست آن برداشته و میل کنید. آن را می‌توان، با سایر غذاهایی که طعم آن را تکمیل می‌کنند نیز ترکیب کرد. برای مثال می‌توان به شکل‌های زیر از آن استفاده کرد:
صبحانه: آن را از وسط نصف کرده و هر نیمه را با ماست یونانی پر کنید، سپس روی آن چند بلوبری و آجیل خرد شده بریزید و میل کنید.
پیش غذا: آن را به صورت نواری برش دهید و یک تکه ژامبون را دور هر نوار بپیچید.
سالسا: آن را همراه با گوجه فرنگی، پیاز و گشنیز خرد کرده، سپس آب لیمو ترش را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
اسموتی: میوه خرد شده را با شیر نارگیل و یخ در مخلوط کن ترکیب کنید تا یک‌ دست شود و سپس میل کنید.
سالاد: پاپایا و آووکادو را به صورت مکعبی خرد کنید، سپس مرغ پخته شده را ریز کرده و با روغن زیتون و سرکه ترکیب کرده و سرو کنید.
دسر: میوه‌ی خرد شده را با 2 قاشق غذاخوری دانه چیا، 1 فنجان شیر بادام و 1/4 قاشق چای خوری وانیل ترکیب کنید. آن‌ها را خوب مخلوط کرده و قبل از سرو در یخچال قرار دهید.
میوه پاپایا را به شکل‌های مختلفی همچون سالاد می‌توانید استفاده کنید.
عوارض مصرف پاپایا
خوردن بیش از حد دانه‌های پاپایا ممکن است برای برخی باعث ناراحتی گوارشی شود، بنابراین افزودن آهسته آن به رژیم غذایی شما، خوشایندتر است.
همچنین افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس باید به دلیل واکنش احتمالی از آن اجتناب کنند. علاوه بر این، آنزیم پاپایین که در پاپایای نارس یافت می‌شود، می‌تواند باعث آلرژی‌های تنفسی از جمله آسم شود.
زیاده‌روی در مصرف آب آن به دلیل مقادیر بالای ویتامین C موجود در آن سطح اگزالات بدن را افزایش داده و باعث تشدید علائم سنگ کلیه می‌شود.
دانه های سیاه پاپایا حاوی آنزیمی به نام کارپین است که نوعی ماده ی سمی خطرناک بوده و با اثر بر روی اعصاب باعث فلج و تنگ شدن عروق خونی می‌شود.
آن‌چه در مقاله خواص پاپایا آموختیم:
در این مقاله آموختیم که میوه پاپایا چیست و حاوی کدام مواد مغذی ارزشمند است. از خواص پاپایا این است که آنتی اکسیدان‌های قوی آن مانند لیکوپن ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش دهد، به ویژه بیماری‌هایی که با افزایش سن ایجاد می شوند، مانند بیماری قلبی و سرطان. همچنین ممکن است در برابر علائم قابل مشاهده پیری شما را محافظت کند و به پوست شما کمک کند که صاف و جوان بماند. سعی کنید همین امروز این میوه سالم و خوشمزه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
منابع: 
https://www.webmd.com/
https://www.news-medical.net/
https://www.britannica.com

امتیاز کاربرها

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید