آیا حساسیت به سس مایونز درست است؟ علل، علائم و عوارض جانبی را بشناسید



آلرژی به سس مایونز، مانند بسیاری از مواد غذایی دیگر، بسیار رایج است. در ایالات متحده، 5 درصد از بزرگسالان و 8 درصد از کودکان، آلرژی غذایی را تجربه می کنند. هشت مورد از رایج ترین آلرژی های غذایی عبارتند از: بله، همانطور که می بینید، سس مایونز در این لیست نیست. دلیل اصلی حساسیت به این ماده غذایی وجود تخم مرغ در ترکیبات آن است. بر اساس گزارش انجمن آلرژی آمریکا، آسم و ایمونولوژی و آلرژی به تخم هایی مانند تخم مرغ یا تخم مرغ های دیگر در کودکان شایع تر است. در واقع، حدود دو درصد از کودکان به انواع تخم مرغ آلرژی دارند، اما 70 درصد از این آلرژی ها تا سن 16 سالگی از بین می رود. علت حساسیت به سس مایونز چیست؟ آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که بدن شما به یک ماده در یک محصول غذایی بیش از حد عادی واکنش نشان می دهد و آن را به عنوان یک مهاجم خارجی شناسایی می کند. بدن برای مبارزه با آلرژن ها (نوعی ضد حساسیت که باعث واکنش شدید و غیر طبیعی در بدن می شود) مواد مختلفی ایجاد می کند که این مواد باعث ایجاد واکنش آلرژیک یا آلرژی می شوند. اگر این واکنش ها بسیار شدید باشد، فرد دچار شوک آنافیلاکتیک می شود. شوک آنافیلاکتیک فشار خون را کاهش می دهد، راه های هوایی را باریک می کند و تنفس را برای بیمار دشوار می کند. در صورت بروز این علائم خطرناک، جان فرد در خطر است و می تواند باعث مرگ بیمار شود. شایع ترین ماده حساسیت زا در سس مایونز تخم مرغ است. در موارد نادر، سایر مواد موجود در سس مایونز نیز ممکن است باعث واکنش آلرژیک شوند. در برخی موارد ممکن است سیستم گوارشی فرد نتواند این غذا را تحمل کند. اینها با آلرژی متفاوت است. اگر دچار عدم تحمل غذایی هستید، اغلب می توانید مقدار کمی از غذای مورد نظر خود را بخورید. اما زمانی که شما حساسیت غذایی دارید، حتی مقادیر کمی از غذا می تواند باعث یک واکنش تهدید کننده زندگی شود. چه موادی در سس مایونز وجود دارد؟ مواد لازم برای تهیه سس مایونز بسته به اینکه سس را در خانه درست کرده اید یا به صورت آماده از فروشگاه خریداری کرده اید متفاوت است. در تهیه خانگی سس سفید معمولاً از مواد اولیه زیر استفاده می شود: زرده تخم مرغ، آبلیموی تازه، سرکه سفید، خردل، نمک، روغن با طعم خنثی مانند کلزا یا آووکادو، اما در انواع تجاری برای تهیه سس. سس مایونز، مواد اولیه آن معمولاً به شرح زیر است: روغن سویا تخم مرغ و زرده تخم مرغ سرکه مقطر سرکه کنسانتره آب لیمو سبزیجات گیاهان خشک مانند سیر خشک یا پیاز مواد نگهدارنده مانند کلسیم سدیم طعم های طبیعی همانطور که قبلا ذکر شد، شایع ترین آلرژن در سس مایونز ممکن است. در تخم مرغ، اما در موارد نادر. افراد به برخی مواد دیگر نیز حساسیت دارند مانند: روغن سویا به دلیل حساسیت سویا به آبلیمو، به دلیل حساسیت به سرکه مرکبات، به دلیل حساسیت به سولفات خردل، به دلیل حساسیت به خردل. تخم مرغ را از روی برچسب مواد غذایی تشخیص دهید در بسیاری از موارد ممکن است تخم مرغ به طور مستقیم در ترکیب غذا ذکر نشود. به همین دلیل این امکان وجود دارد که همیشه متوجه وجود تخم مرغ در محصول خریداری شده خود نشوید و اگر به این ماده غذایی حساسیت دارید، این امر می تواند برای شما دردسرساز و خطرناک باشد. مواد زیر وجود تخم مرغ را در غذا تایید می کند: آلبومین (سفیده تخم مرغ) لیزوزیم (آنزیم موجود در سفیده تخم مرغ) لسیتین (چربی در زرده تخم مرغ) لیوتین (پروتئین موجود در زرده تخم مرغ) ویتامین (پروتئین موجود در زرده تخم مرغ) گلوبولین (پروتئین موجود در تخم مرغ) سفید) پروتئین هایی که نام آنها با ovo شروع می شود. به عنوان مثال، اووالبومین نکته مهم این است که همیشه برچسب مواد غذایی را هنگام خرید مواد غذایی با دقت بخوانید. اگر به تخم مرغ حساسیت دارید، ممکن است نتوانید غذاهای دیگری مانند پاستیل، کیک و بستنی بخورید. علائم حساسیت به سس مایونز علائم آلرژی به تخم مرغ عبارتند از: گرفتگی و درد معده استفراغ درد در قفسه سینه تنگی نفس و گیجی اگر در حین خوردن تخم مرغ متوجه این علائم شدید، مراقب استفاده از مایونز باشید. برای اطلاع از آلرژی باید دفترچه ای تهیه کنید و علائم آلرژی خود را یادداشت کنید تا دقیقا متوجه شوید به کدام گروه غذایی حساسیت دارید. برای تهیه این فهرست، باید موارد زیر را انجام دهید: آنچه را که از این فرآیند آموختید، یادداشت کنید. دوز مصرفی خود را بنویسید به احساس خود پس از خوردن آن توجه کنید. مصرف را تکرار کنید تا مطمئن شوید که دقیقا به کدام ماده حساسیت دارید. راه های تشخیص تست حساسیت پوستی: برای انجام آزمایش باید به پزشک مراجعه کنید. متخصص آلرژی از یک سوزن کوچک و استریل که حاوی مقداری آلرژن است استفاده می کند و آن را به پوست شما تزریق می کند و اگر علائم پوستی داشتید نشان دهنده حساسیت شما به آن ماده غذایی است. این روش تجربی بسیار دقیق و معتبر است. آزمایش خون بدهید: آزمایش خون نیز می تواند برای تشخیص آلرژی استفاده شود، اما اغلب دقیق تر از آزمایش های پوستی است. چالش های غذایی را امتحان کنید: تست دیگری به نام چالش غذایی وجود دارد که مشابه روشی است که برای بررسی حساسیت های غذایی از آن یادداشت برداری کرده اید، مگر این بار زیر نظر متخصص تغذیه و با دقت لازم. این روش را امتحان کنید.. آخرین نکات حساسیت غذایی را جدی بگیرید زیرا می تواند عوارض جدی و خطرناکی داشته باشد. اگر حساسیت شما به سس مایونز به دلیل وجود تخم مرغ است. او می تواند آن را در خانه درست کند و تخم مرغ را از لیست مواد اولیه حذف کند. منبع: Healthline

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید