آیا دیابت نوع 2 ژنتیکی است؟


سبک زندگی مدرن، کم تحرکی، فراوانی محصولات صنعتی و غذاهای فرآوری شده باعث بروز بیماری های مختلفی در بین مردم شده است که یکی از نگران کننده ترین این بیماری ها دیابت نوع 2 است. امروز ما با شکر و شیرینی احاطه شده ایم. پرطرفدارترین غذاها بیشتر شیرینی است و نوشیدنی ها، نوشابه های گازدار، انواع کیک و دسر، بستنی و بسیاری از تنقلات محبوب کودکان و نوجوانان پر از شکر است. بدیهی است که با مصرف مستقیم قند و شکر یا محصولاتی که قند زیادی دارند مانند بیسکویت و نوشیدنی، سطح قند خون بالا می رود و مشکلات و بیماری های زیادی را به دنبال دارد. این نوع دیابت بر خلاف دیابت نوع 1 که ارثی است و از بدو تولد به دلیل ژنتیک ایجاد می شود، ناشی از سبک زندگی اشتباه و رفتارهای تغذیه ای نامناسب است. البته اگر در یک خانواده چند نفر به دیابت نوع 2 مبتلا شوند، می توان گفت که افراد این خانواده مستعد ابتلا به این بیماری هستند و باید مراقب رفتار تغذیه ای و سبک زندگی خود باشند. لوزالمعده مسئول ساخت انسولین در بدن است. انسولین به سلول ها و اندام های مختلف بدن برای دریافت و تجزیه و تحلیل قند کمک می کند. اگر انسولین به مقدار کافی تولید نشود یا قند بیش از توانایی آنالیز انسولین باشد، این فرآیند مختل می شود و سلول ها و اندام ها قادر به دریافت قند خون نیستند، بنابراین قند باقی مانده در جریان خون به عروق آسیب می زند و باعث دیابت می شود. اگر قند خون ناشتا بالاتر از حد طبیعی باشد و پایین نیاید یعنی مقاومت به انسولین ایجاد شده است که به آن دیابت می گویند. دیابت عوارض زیادی دارد که بسته به شدت بیماری متفاوت است. این بیماری را نباید ساده گرفت. دیابت یکی از بیماری هایی است که علاوه بر مصرف دارو و تزریق انسولین نیازمند رعایت نکات تغذیه ای است که با دادن آزمایش و تجویز پزشک مشخص می شود. تمام مواد قندی اعم از طبیعی و غیرطبیعی برای این بیماری خطرناک هستند و باید در مصرف آنها نهایت دقت را داشت. انواع کربوهیدرات ها از جمله نان، سبزیجات ریشه دار و فرآورده های آردی، حتی اگر شیرین نباشند، همچنان حاوی مقادیری قند و نشاسته هستند که منجر به افزایش قند خون می شود. افراد دیابتی در رژیم غذایی مشخص و از پیش تعیین شده به میزان محدود برنج، نان، شیرینی های طبیعی و میوه ها مصرف کنند و از خوردن آب میوه، انواع شیرینی های صنعتی از جمله کیک و بیسکویت، شیرین کننده های مصنوعی و مواد نشاسته ای خودداری کنند. غذاهایی مانند برنج، سیب زمینی و مرکبات نیز باعث افزایش قند خون می شوند و باید با احتیاط مصرف شوند. قند خون بالا می تواند به اندام ها و قسمت های مختلف بدن از جمله چشم ها، کلیه ها، قلب و رگ های خونی آسیب برساند و همچنین باعث ایجاد زخم های سطحی و عمیق روی پوست و آسیب جدی به اندام هایی مانند پاها شود. رژیم غذایی مناسب، فعال و فعال بودن در طول روز و استفاده از غذاهای طبیعی بدون قند می تواند به کنترل قند خون و بهبود دیابت کمک کند. سبزیجات تازه، نان های سبوس دار، غذاهای دریایی و کبابی و آجیل از جمله غذاهای مفیدی هستند که جایگزین مواد قندی می شوند. دیابتی ها شیرینی های طبیعی مانند خرما، عسل و انواع توت ها را به مقدار کم مصرف کنند تا قند خونشان بالا نرود و هوس آنها به شیرینی کنترل شود. امتیاز کاربر

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید