از خواص میوه های پاییزی برای کاهش وزن و سرماخوردگی غافل نشوید!


فصل زیبای پاییز با تغییرات و کاهش دما همراه می‌شود، بنابراین ما بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا هستیم و باید مراقب خود باشیم و رژیم غذایی‌مان را با این شرایط جدید محیطی تطبیق دهیم. به همین دلیل مصرف میوه های پاییزی و پخت غذاهای مخصوص فصل سرما مهم است، زیرا آن‌ها منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز در این زمان هستند. میوه‌ها آب، ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و ترکیبات مختلف مفید برای بدن را در اختیار ما قرار می‌دهند و به ما کمک می‌کنند تا سیستم ایمنی خود را تقویت کرده و با بیماری‌های مختلف مانند مشکلات قلبی عروقی، اختلالات گوارشی، برخی سرطان‌ها و بیماری‌های عصبی مقابله کنیم. مبارزه با اضافه وزن و چاقی به دلیل آنتی اکسیدان میوه های فصل پاییز‌، از پیری زودرس سلول‌ها جلوگیری می‌کند و پوستی تمیزتر، جوان‌تر، صاف‌تر و سالم‌تر و کیفیت زندگی بهتری به شما می‌دهند. همچنین مهم‌ترین ویژگی میوه های فصل پاییز، مقابله با ابتلا به سرماخودرگی و آنفولانزای فصلی است. در این مقاله به معرفی خواص میوه های پاییزی می‌پردازیم.

فهرست مطالب (کلیک کنید)
خواص میوه های پاییزی
در دیدگاه طب سنتی، هر میوه‌ای را باید در فصل خودش مصرف کنیم زیرا دارای خواصی است که از بیماری‌های آن فصل پیشگیری یا به درمان آن‌ها کمک می‌کند.
خوردن محصولات در فصل به این معناست که میوه‌ها، سبزیجات و گیاهان را در اوج تازگی و طعم آن‌ها مصرف می‌کنید. فصل پاییز آغاز دوره سرماست به همین دلیل تا می‌توانید بدن خود را با غذاها و میوه های مخصوص این فصل، تقویت کنید.
بدن، هر چه بیشتر مملو از مواد مغذی و طبیعی شود، به راحتی دچار سرماخودرگی و آنفولانزا نخواهد شد. از مهم‌ترین خواص میوه های پاییزی، میزان بالای آنتی اکسیدان و ویتامین C آن‌هاست که بدن را در برابر بیماری‌های فصلی و عفونی مقاوم می‌کنند.
بنابراین بهتر است سبزیجات و میوه هایی را بخرید که به صورت محلی و در فصل خود رشد می‌کنند. معمولاً ارزان‌تر و برای محیط زیست بهتر هستند.
خواص شاه میوه های پاییزی از دیدگاه کارشناس دکتر کرمانی

بهترین غذاهای پاییزی را بشناسید
در این قسمت انواع میوه های پاییزی و همچنین سبزیجاتی را که در اصل مخصوص فصل پاییز هستند را معرفی می‌کنیم:
به (به دانه)
این میوه‌ی معطر و نیمه شیرین بسیار مغذی است و برای پخت و پز نیز از آن استفاده می‌شود. بِه سرشار از ویتامین C است. برخی افراد به را به صورت خام نمی‌توانند مصرف کنند، به همین دلیل پخته آن توصیه می‌شود که بسیار لذیذ است.
در طول پاییز می‌توانید از این میوه لذت ببرید. هنگام پاییز این میوه را می‌توانید در تمام میوه فروشی‌ها پیدا کنید. چون بِه سرشار از پکتین (یک فیبر قدرتمند) است که برای مربا و ژله انتخابی مناسب می‌باشد، چون پکتین به صورت طبیعی ژله‌ساز است. پکتین میوه را پر می‌کند و عطر و طعم آن را غنی می‌سازد.
 سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین یکی از محصولات خوب این فصل است که می‌توانید از آن در انواع دستور پخت‌ها استفاده کنید. متخصصین تغذیه و ورزش همگی بر این نظرند که سیب زمینی شیرین منبعی بسیار غنی از ویتامین A است.
یک وعده سیب زمینی شیرین حاوی ۷ برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین A است. سیب زمینی شیرین را می‌توانید در وعده‌های اصلی خود و یا حتی سالادها استفاده کنید و از مزایای آن برخوردار شوید.
سیب زمینی شیرین منبع بسیار خوبی از فیبر، بتا کاروتن و ویتامین c نیز می‌باشد. می‌توانید به عنوان یک اسنک سالم، تکه‌های سیب زمینی را در روغن نارگیل با کمی دارچین و نمک و فلفل در حرارت بالا حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا برشته شود.
یک وعده سیب زمینی شیرین حاوی ۷ برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین A است.

 بروکلی
بروکلی گزینه‌ای بسیار سالم برای اضافه کردن به منوی غذایی پاییزتان است. این گیاه از خانواده کلم‌ها سرشار از ویتامین C ، فیبر، بتا کاروتن، فولات و پتاسیم است.
می‌توانید مقدار زیادی از مواد مغذی را تنها در ۱۵ تا ۲۵ کالری از این گیاه با ارزش دریافت کنید. به دلیل کم کالری بودن، دوست برنامه غذایی‌تان نیز هست. می‌توانید به صورت بخار پز یا به صورت خام و در قالب سالاد بروکلی را در کنار بشقاب‌تان داشته باشید.
همچنین می‌توانید در سوپ نیز از آن استفاده کنید. کلم را با مقداری نمک ، فلفل و روغن زیتون تفت دهید و در دمای ۴۰۰ درجه فر به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید. همچنین می‌توانید کلم را آب پز کنید. ابتدا کلم را شسته و در آب جوش بگذارید و نمک به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه آن را آبکش کنید.
کلم بروکسل حاوی ماده‌ای به نام سولفورافن است که به کاهش چربی کمک می کند و خواص ضد سرطانی دارد .
فیبر به همراه مقداری پروتئین موجود در کلم بروکسل آن را به یکی از سوپرغذاهای پاییزی تبدیل کرده است. شاید کمتر این نوع کلم را دیده باشید، اما مدتیست فروشگاه‌ها توجه بیشتری به آن نشان می‌دهند پس شانس پیدا کردنش بیشتر شده است.

 تخمه کدو
متخصصان تغذیه و مربیان ورزشی همگی بر این نظرند که استفاده یک وعده از تخمه کدو در روز، ۱۴ درصد از نیاز روزانه بدن را به زینک تامین می‌کند.
می‌توانید مقداری از تخمه کدوی خام را به همراه نمک دریایی و روغن زیتون برای خود بو دهید و روی سالاد از آن استفاده کنید. تخم کدو کم کالری است و طعمی خوب و ترد دارد.
تخمه کدو سرشار از پتاسیم، فیبر، امگا ۳ و تریپتوفان است که استرس را کاهش می‌دهد و به خواب بهتر کمک می‌کند. پس از آن به عنوان میان وعده و یا در سالاد استفاده کنید.
تخمه کدو سرشار از پتاسیم، فیبر، امگا ۳ و تریپتوفان است که استرس را کاهش می‌دهد.

 انار
انار میوه‌ای قوی در طعم و مواد مغذی است. بتی موری متخصص تغذیه می‌گوید: باید انار را به خاطر سطح بالای فلاونوئیدها (گروهی از ترکیبات پلی فنل‌ طبیعی هستند که به دفع سموم بدن کمک می‌کنند) ستود.
این میوه را می‌توان به اسموتی‌ها و سالاد نیز اضافه کرد. پوست قرمز و سفت بیرون انار نشان می‌دهد که خوب رسیده است. یک وعده آب انار حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان نیز هست.
فیبر بالای موجود در دانه‌های انار کمک فراوانی به کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می‌کند. شما می‌توانید دانه‌های انار را  به سالاد خود اضافه کنید تا هم شکلی زیبا بگیرد و هم خوش طعم‌تر شود.
کلم پیچ
کلم پیچ یکی از اعضای مرسوم خانواده‌ی کلم هاست. به صورت ساده یا پیچ پیچ وجود دارد و سرشار از فایده است. کلم پیچ حاوی بتا کاروتن، فولات، ویتامین C و فیبر است.
کلم پیچ از قوی‌ترین سبزیجاتیست که حاوی کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. یک فنجان کلم پیچ خرد شده حاوی ۱۰ درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه، ۲۴ درصد از فولات مورد نیاز روزانه، ۱۳۴ درصد از ویتامین A و ویتامین C مورد نیاز روزانه و ۵۰۰ درصد از ویتامین K مورد نیاز روزانه‌ی بدن است. می‌توانید کلم پیچ را به تنهایی یا به همراه سالاد، غذا و سوپ استفاده کنید.

چغندر
چغندر آن‌قدر مغذی است که وقتی حرف از سوپرغذاها به میان می‌آید نمی‌توان به سادگی از کنارش گذشت. چغندر به طور طبیعی سرشار از ترکیباتی به نام نیترات است که آن‌ها را دوست‌دار قلب می‌کند.
نیترات‌ها با شل کردن رگ‌های خونی، کاهش سفتی شریانی و افزایش اتساع که به طور بالقوه فشار خون را کاهش می‌دهد، به بهبود جریان خون کمک می‌کند. کاهش فشار خون برای جلوگیری از بیماری قلبی و سکته، لازم است. این سبزی ریشه‌ای، بسیار مقوی است، چون دارای ویتامین B-6 و مواد معدنی نظیر آهن و منیزیم است.
همچنین رنگدانه گیاهی که رنگ غنی و بنفش مایل به زرشکی چغندر را به چغندر می‌دهد، بتاسیانین است، یک عامل قدرتمند که به سرکوب برخی از انواع سرطان از جمله سرطان مثانه کمک می‌کند. چغندر را می‌توانید در سالاد یا به صورت کبابی و آب‌پز در کنار دیگر سبزیجات میل کنید.

چغندر بسیار مقوی است، چون دارای ویتامین B-6 و مواد معدنی نظیر آهن و منیزیم است.
 گلابی
گلابی یکی دیگر از میوه‌های با ارزش فصل پاییز است که سرشار از ویتامین C و فیبر است. گلابی با داشتن ۶ گرم فیبر، فیبر بیشتری نسبت به یک پیمانه کلم پیچ دارد! از کمک به حفظ وزن سالم گرفته تا کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، خوردن فیبر کافی برای یک رژیم غذایی متعادل ضروری است.
ویتامین C موجود در گلابی با رادیکال‌های آزاد (که می‌توانند سلول‌های شما تحت تاثیر قرار داده و منجر به بیماری‌های مزمن شوند) مبارزه می‌کند. با وجود این که گلابی مقداری قند طبیعی دارد، محتوای فیبر بالای آن تضمین می‌کند که قند خون شما پس از خوردن آن بالا نمی‌رود که آن را به یک میان‌وعده عالی برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند.
گلابی را می‌توانید به همراه دارچین میل کنید و یا می‌توانید از آن کمپوت درست کنید. گلابی میان وعده‌ای سبک و آب‌دار است و یک گلابی متوسط دارای ۱۰۰ کالری می‌باشد.
گلابی را نصف کنید و آن را با کمی نمک ، فلفل و روغن زیتون آغشته کنید. سپس آن را روی کباب‌‎پز به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بگذارید و بعد آن را با پنیر بز و روغن بالزامیک تفت دهید.

کدو مسما یا کدو خورشتی
این نوع کدوی پاییزی به خاطر داشتن مقادیر بالای فیبر برای داشتن قلب و دستگاه گوارشی سالم ضروری است. کدو مسما دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم و ویتامین B-6 نیز هست.
در یک فنجان از آن حدود نیمی از ویتامین C مورد نیاز روز خود را می‌گیرید. همچنین این نوع کدو دارای آنتی اکسیدان‌هایی نظیر بتا کاروتن نیز هست که بدن را از آلاینده‌ها و مواد شیمیایی محافظت می‌کند و خواص ضد التهابی نیز دارد.
علاوه بر این‌ها،  کالری و قند پایینی نیز دارد و یک وعده از آن مقدار زیادی ویتامین را به بدن می‌رساند. بنابراین سعی کنید دستور پخت‌های مختلفی که کدو حلوایی در آن‌ها به کار رفته را پیدا کنید و در این فصل مورد استفاده قرار دهید.
کدو مسما دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم و ویتامین B-6 نیز هست.
خرمالو
این میوه‌ نارنجی زیبا هم بسیار خوش طعم است و هم مواد مغذی بسیار زیادی دارد. فصل این میوه از اوایل پاییز شروع می‌شود و تا اوایل زمستان ادامه دارد و حاوی ویتامین C، ویتامین A و انواع مختلفی مواد معدنی است.
یک خرمالو تقریبا حاوی ۸۰ کالری است و در کنار طعم خوبش دوست رژیم غذایی نیز است. سعی کنید خرمالویی انتخاب کنید که پوستی درخشان و براق داشته باشد تا طعمی بهتر را تجربه کنید.
می‌توانید خرمالو را با دارچین نیز میل کنید، و یا در کنار چای سبز از خرمالو استفاده کنید تا میان وعده‌ای آرامش‌بخش در یک روز پاییزی میل کرده باشید.

کدو اسپاگتی
اسم این کدو به خاطرداشتن رشته‌های نازک و ماکارونی مانند است. این کدو نه تنها طعمی بسیار عالی دارد، بسیار مغذی نیز هست. کدو اسپاگتی به میزان یک فنجان، دارای ۴۰ کالری است و فاقد گلوتن می‌باشد؛ در نتیجه می‌تواند جایگزین مناسبی برای پاستا باشد.
این کدو در دمای ۳۷۵ درجه فر، به مدت ۳۰ دقیقه آماده می‌شود. پس از سرد شدن آن را نصف کنید و رشته‌ها را با چنگال از هم جدا کنید. راه ساده‌تر برای آماده کردن کدو این است که روی آن را با چنگال یا چاقو سوراخ کنید و در ماکروویو به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بگذارید.
وقتی سرد شد آن را نصف و رشته‌ها را از هم جدا کنید. روش‌های زیادی برای آماده کردن این کدو وجود دارد. می‌توانید آن را با سس گوجه فرنگی تزیین کنید و برای شیرین‌تر شدن آن از کمی شکر یا گردوی امریکایی استفاده کنید.
بادمجان
علی رغم این که آماده کردن این سبزی ارغوانی رنگ، سخت به نظر می‌رسد، راه‌های ساده‌ای نیز وجود دارد. تکه‌های بادمجان را با کمی نمک، فلفل، روغن زیتون، پنیر موتزارلا و سس گوجه فرنگی در دمای ۳۷۵ درجه فر به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا پنیر روی آن آب شود.
بعد از این که بادمجان را از فر بیرون آوردید و خنک شد، آن را با برگ ریحان تفت دهید. به جای سرخ کردن بادمجان در روغن زیاد از این طریق می‌توانید کالری و چربی را کاهش دهید.

سیب
سیب یکی از محبوب‌ترین میوه های پاییزی را نمی‌توان فراموش کرد. همان‌طور که مشهور است یک عدد سیب در برنامه غذایی روزانه، شما را از دکتر دور می‌کند. این گفته به دلایلی درست است. سیب منبع بسیار خوبی از فیبر محلول است که به هضم غذا و کاهش وزن کمک می‌کند و کلسترل LDL را بهبود می‌بخشد.
می‌توانید میان وعده‌ای بسیار مقوی از مخلوط سیب خرد شده، کمی دارچین و بلغور جو داشته باشید. همچنین می‌توانید سیب را با کره بادام زمینی تفت دهید.
سیب به هضم غذا و کاهش وزن کمک می‌کند و کلسترل LDL را بهبود می‌بخشد.
کدو حلوایی
کد وتنبل گونه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها گردویی است. این نوع کدو سرشار از ویتامین A، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. کدو تنبل دوز زیادی از بتاکاروتن به شما می‌دهد که تا حدی به ویتامین A تبدیل می‌شود.
ویتامین A می‌تواند به بدن شما در مبارزه با عفونت‌ها کمک کند. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامین A به ویژه برای تقویت پوشش روده مهم است و آن را در برابر عفونت‌ها مقاوم تر می کند.
ویتامین C همچنین با تقویت سلول‌های ایمنی که هنگام شناسایی یک عامل بیماری‌زا پاسخ می‌دهند، در سلامت سیستم ایمنی نقش کلیدی دارد. همچنین سرشار از بتاکاروتن است که با کمک به جذب نورِ شبکیه چشم، بینایی شما را واضح نگه می‌دارد. پس از این به بعد، غذاهای پاییزی را با مشارکت این نوع کدو برای خود و خانواده‌تان آماده کنید.
هویج وحشی (سفید)
هویج وحشی سرشار از فیبر، فولات و پتاسیم است که برای عضلات بسیار مهم است. می‌توانید این نوع هویج را به صورت سرخ شده در غذاهای پاییزی خود استفاده کنید تا از خواص آن غافل نمانید.

گل کلم
گل کلم حاوی کربوهیدرات بسیار کم، امگا ۳، ویتامین C و B است و برای کاهش وزن گزینه مناسبی است. گل کلم سرشار از فیبر و آب است. هر دو برای پیشگیری از یبوست، حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده مهم هستند.
مطالعات نشان داده‌اند که فیبر غذایی ممکن است به تنظیم سیستم ایمنی و التهاب نیز کمک کند. در نتیجه، می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با التهاب مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان و چاقی کمک کند.
کولین یک “فاکتور شبه ویتامین” مهم و همه کاره در گل کلم است که به خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. همچنین به حفظ ساختار غشاهای سلولی، انتقال تکانه‌های عصبی، جذب چربی و کاهش التهاب مزمن، کمک می‌کند.

دارچین
شاید نتوان نام آن را غذا گذاشت، ولی خواص زیادی دارد. این ادویه می‌تواند در غذاهای پاییزی قند خون را تنظیم، سوخت و ساز را تقویت کند. همچنین هوس خوردن غذاهای شیرین را کنترل می‌کند و گزینه مناسبی برای کاهش کلسترول و وزن می باشد.

زغال اخته
زغال اخته سرشار از مواد ضد التهابی، ویتامین‌های C ، A و K است. همچنین زغال اخته برای گوارش و پوست فوق العاده عمل می‌کند و با وجود پروبیوتیک برای باکتری‌های روده مفید است. همچنین کلسترول بد خون را کاهش داده و یک ماده غذایی ضدسرطان است.
تره فرنگی
تره کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. به خصوص دارای پروویتامین  A،کاروتنوئیدها، از جمله بتا کاروتن هستند.
بدن شما این کاروتنوئیدها را به ویتامین A تبدیل می‌کند که برای بینایی، عملکرد سیستم ایمنی، تولید مثل و ارتباطات سلولی مهم است. این سبزی همچنین خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی در بدن را بالا می‌برد و برای بهبود گوارش به علت داشتن فیبر، گزینه مناسبی است.
آن چه از مقاله میوه های پاییزی آموختیم:
میوه‌ها و سبزیجات در تمام طول سال در دسترس ما هستند، اما میوه‌ها و سبزیجات تازه در فصل خودشان، طعم‌دارتر و مغذی‌تر هستند، زیرا میوه‌ها و سبزیجات، فرآوری نشده یا نگهداری نمی‌شوند. میوه‌ها و سبزیجاتی که خارج از فصل هستند معمولا طعم کمتری دارند زیرا پس از برداشت، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند. میوه های پاییزی و سبزیجات تازه، سرشار از آنتی اکسیدان هستند که می‌توان از آن‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها استفاده کرد. مهم‌ترین ویژگی میوه های فصل پاییز ضد سرماخوردگی بودن آن‌ها است. به عنوان مثال محتوای ویتامین C در میوه‌ها و سبزیجات تازه، بیشتر از میوه‌های خارج از فصل است که می‌تواند خطر بسیاری از عفونت‌های ناشی از مواد نگهدارنده مورد استفاده در غذاهای کنسرو شده و فرآوری شده را کاهش دهد. به همین دلیل برای بیشتر بهره بردن از خواص میوه های پاییزی بهتر است آن‌ها را بیشتر در برنامه غذایی فصل سرمای خود قرار دهید و کمتر از میوه‌های فصول دیگر که در بازار عرضه می‌شوند و گلخانه‌ای هستند استفاده کنید.
منابع: ++++++

امتیاز کاربرها

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید