تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد نمک و غذاهای شور سطح استرس را افزایش می دهد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد رژیم غذایی که نمک زیادی دارد می تواند منجر به افزایش سطح استرس شود. محققان با تحقیق و بررسی موش ها دریافتند که رژیم غذایی پر نمک سطح هورمون های استرس را تا 75 درصد افزایش می دهد. این محققان می گویند: امیدواریم این یافته ها منجر به بازنگری در سیاست های بهداشت عمومی در خصوص مصرف نمک شود و باعث شود تولیدکنندگان میزان نمک مصرفی در غذاهای فرآوری شده را کاهش دهند. مقدار توصیه شده نمک برای بزرگسالان کمتر از شش گرم در روز است، اما بیشتر افراد به طور منظم حدود ۹ گرم نمک در روز مصرف می کنند. مصرف این مقدار نمک به افزایش فشار خون کمک می کند و خطر حمله قلبی و سکته را به همراه دارد. فهرست مطالب (کلیک کنید) اثرات غذاهای شور بر بدن در حالی که اثرات نمک بر قلب و سیستم گردش خون به خوبی ثابت شده است، اطلاعات کمی در مورد اثرات رژیم غذایی پر نمک بر رفتار افراد وجود دارد. مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون شریانی می شود. همچنین وجود نمک زیاد در بدن منجر به تجمع آب در آن و رقیق شدن آن و در نتیجه افزایش احتباس آب و افزایش میزان خون در مجاری خونی می شود. نمک زیاد در رژیم غذایی نیز می تواند باعث سردرد ناشی از کم آبی بدن شود. اگر معمولا سردرد دارید و این سردردها شما را آزار می دهد و نمی دانید چه کار کنید، باید نمک مصرفی خود را کاهش دهید. اگر مقدار نمک را به حداقل برسانید، اثر بدی ندارد. گروهی از محققان دانشگاه ادینبورگ مطالعه ای را بر روی تعدادی از موش ها انجام دادند که رژیم غذایی کم نمک داشتند و به آنها غذاهای پر نمک داده شد. این متخصصان دریافتند که نه تنها سطح هورمون استرس این موش ها در هنگام استراحت افزایش می یابد، بلکه پاسخ هورمونی موش ها به استرس محیطی دو برابر موش هایی است که رژیم غذایی معمولی داشتند. به گزارش مدیکال اکسپرس، کارشناسان اعلام کردند که تحقیقات بیشتری در حال انجام است تا مشخص شود آیا مصرف زیاد نمک منجر به تغییرات رفتاری دیگری مانند اضطراب و پرخاشگری می شود یا خیر. از دیگر عوارض مصرف زیاد نمک می توان به موارد زیر اشاره کرد: احتباس آب در بدن. بعد از خوردن یک غذای نمکی، ابتدا بیشتر از حد معمول احساس نفخ یا پف می کنید. این به این دلیل است که کلیهها میخواهند نسبت خاصی از سدیم به آب را در بدن شما حفظ کنند و برای انجام این کار، آب اضافی را نگه میدارند تا سدیم اضافی که خوردهاید را خارج کنند. این احتباس آب می تواند منجر به تورم به خصوص در دست ها و پاها شود و حتی باعث شود وزن شما بیش از حد معمول باشد. افزایش فشار خون مصرف غذاهای شور و شور باعث جریان یافتن حجم خون بیشتر در رگ ها و در نتیجه افزایش موقت فشار خون می شود. البته تغییرات فشار خون به دلیل مصرف زیاد نمک در افراد مختلف متفاوت است و حساسیت هر فرد به نمک تحت تاثیر عواملی مانند ژنتیک و هورمون ها است. همچنین افزایش سن و چاقی احتمال ابتلا به فشار خون را به دلیل مصرف زیاد نمک افزایش می دهد. افزایش خطر ابتلا به سرطان معده مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی پر نمک منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان معده می شود. در یک مطالعه علمی که شامل بیش از 270000 شرکت کننده بود، مشخص شد افرادی که به طور متوسط 3 گرم نمک در روز مصرف می کردند، 68 درصد بیشتر از افرادی که به طور متوسط 1 گرم نمک در روز مصرف می کردند، در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار داشتند. آنها معده هستند. مکانیسم اثر نمک بر سرطان معده هنوز به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، کارشناسان بر این باورند که رژیم های غذایی پر نمک ممکن است با ایجاد زخم و التهاب مخاط معده، فرد را در برابر سرطان معده آسیب پذیرتر کند. منبع: + امتیاز کاربر
منبع: نی نی نیوز