تخم مرغ خام یا پخته، مسئله این است!



بسیاری از مردم نمی دانند که تخم مرغ خام یا پخته را انتخاب کنند. خبرنگار سلامت نیوز گفت: زمانی که تخم مرغ به صورت خام مصرف می شود، آلودگی هایی مانند سالمونلا به انسان منتقل می شود و اگر فردی بخواهد از زرده یا تخم مرغ کامل استفاده کند باید آن را به صورت پخته مصرف کند. وی در ادامه با بیان اینکه پروتئین تخم مرغ یک پروتئین مرغوب و دارای ریزمغذی های مختلف است و در مطالعات مختلف به عنوان منبع اصلی پروتئین شناخته شده است، افزود: تخم مرغ خام نیز مانند تخم مرغ پخته شده است. حاوی مواد مغذی و غنی از پروتئین با کیفیت بالا و حاوی چربی های سالم، ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان های مناسب برای بینایی و مواد مغذی مختلف است.” تخم مرغ خام ممکن است جذب پروتئین را کاهش دهد. وی گفت: تخم مرغ حدود 6 گرم چربی و 5 گرم منیزیم دارد که یک درصد نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می کند و کلسیم آن 28 میلی گرم است و دو درصد کلسیم مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند و فسفر آن 99 میلی گرم است. و 8 درصد از نیاز روزانه بدن به فسفر را تامین می کند.تخم مرغ خام حاوی 147 میلی گرم کولین است که 27 درصد نیاز روزانه انسان را تامین می کند. کولین یک ماده مغذی ضروری است که اثرات مثبتی بر عملکرد مغز دارد. دکتر صفوی خاطرنشان کرد: تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که از چشم ها مراقبت می کند و خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش می دهد، به یاد داشته باشید که تمام این مواد مغذی در زرده تخم مرغ متمرکز است، سفیده تخم مرغ حاوی مقدار بیشتری است. پروتئین خالص باید از طریق غذا دریافت شود و بدن نمی تواند آنها را بسازد، زیرا این 9 اسید آمینه در تخم مرغ وجود دارد. تخم مرغ خام و عدم جذب زیستی دکتر صفویان گفت: این نکته را به خاطر داشته باشید، سفیده تخم مرغ خام ممکن است از جذب بیوتین در بدن جلوگیری کند، بیوتین یک ویتامین B محلول در آب است که به ویتامین B7 نیز معروف است و در تولید گلوکز و اسیدهای چرب در بدن استفاده از آن در دوران بارداری بسیار مهم است زرده تخم مرغ منبع غذایی عالی بیوتین است سفیده تخم مرغ حاوی پروتئینی به نام آویدین است که به بیوتین در روده کوچک متصل شده و از جذب آن جلوگیری می کند. از آنجایی که گرما آویدین را از بین می برد، وقتی تخم مرغ پخته شد، مشکلی وجود ندارد. دکتر صفوی ادامه داد: اگر تخم مرغ خام مصرف شود، احتمال کمبود بیوتین واقعی بسیار کم است و برای این امر باید روزانه مقدار زیادی تخم مرغ خام مصرف کرد، اما تخم مرغ خام یا نیم پز می تواند آلوده باشد. با باکتری سالمونلا… خوردن تخم مرغ آلوده به سالمونلا باعث مسمومیت غذایی می شود. وی افزود: علائم مسمومیت غذایی با سالمونلا، گرفتگی معده، اسهال، استفراغ و تب است که معمولاً 6 ساعت تا 6 روز پس از ابتلا به عفونت ظاهر می شود و ممکن است 4 تا 7 روز پس از خوردن غذای آلوده در بدن باقی بماند. باکتری. عفونت سالمونلا می تواند برای افراد خاصی خطرناک باشد. بیشتر افرادی که مسمومیت غذایی سالمونلا را تجربه می کنند به سرعت بهبود می یابند. وی در پایان خاطرنشان کرد: افرادی هستند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت سالمونلا هستند و ممکن است علائم شدید داشته باشند، از جمله سالمندان، زنان باردار، افراد با سیستم ایمنی ضعیف و کودکان خردسال از مصرف تخم مرغ خام و غذاهای حاوی تخم مرغ خام خودداری کنند. به خصوص اگر روی تخم مرغ ها برچسب پاستوریزه نشده باشد.

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید