خواص سرکه که نمی دانیم!


سرکه قدیمی ترین چاشنی و نگهدارنده ساخت بشر است، با این حال، کاربردهای بسیار متنوع تری دارد. از رفع عفونت دندان تا سفید کردن. اما کدام سرکه بهتر است؟ انواع سرکه عبارتند از: سرکه بالزامیک، سرکه سفید، سرکه خرما و… به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، اگر از مادربزرگ های خود در مورد سرکه بپرسید، حتما می شنوید که سرکه را از هر میوه و سبزی می توان به دست آورد. با این حال، تعداد محدودی از سرکه های پرکاربرد، رایج و مشخصه وجود دارد. در صورت استفاده صحیح، سرکه یک ماده بسیار مفید است. فهرست مطالب (کلیک کنید) انواع سرکه سفید رایج ترین نوع سرکه سرکه سفید مقطر است که در اکثر فروشگاه های مواد غذایی یافت می شود. این سرکه که در واقع اسید استیک است برای مصارف غیر آشپزی و بیشتر برای نظافت استفاده می شود. می توانید از سرکه سفید برای تمیز کردن آینه ها، از بین بردن لکه ها، بوها و تمیز کردن وسایل آشپزخانه استفاده کنید. با توجه به توصیه دکتر الهام اختری متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه برای ضدعفونی سبزیجات می توانید از یک لیوان سرکه سفید به همراه مقداری نمک محلولی درست کنید و سبزی را به مدت ده دقیقه در آن خیس کنید تا آنها تمیز هستند. جالب اینجاست که سرکه سفید هم کاربرد زیبایی دارد و هم کاربرد پزشکی. این سرکه مانند پوست موز با دندان های شما عمل می کند و آنها را تمیز و سفید می کند. در مدت 7 تا 10 روز پس از مسواک زدن، یک قاشق سرکه رقیق شده را در یک فنجان آب غرغره کنید. اگر عفونت دندان دارید، می توانید از غرغره آب نمک با یک یا دو قاشق سرکه استفاده کنید. البته باید از آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک نیز استفاده شود. سرکه بالزامیک یکی از کم دردسرترین انواع سرکه است. غذاهای مختلف ایتالیایی به خیساندن در این سرکه معروف هستند. اما بهتر است در این مورد بیشتر بدانید. اولین گزارش مکتوب در مورد سرکه بالزامیک به سال 1046 باز می گردد. زمانی که امپراتور روم یک بطری از این سرکه را به عنوان هدیه دریافت کرد و این سرکه در ایتالیای کنونی شهرت یافت. در حال حاضر بهترین و گران ترین سرکه های بالزامیک که به روش سنتی تهیه می شود محصول این کشور است. حتی برای مدت طولانی این سرکه باید در ایتالیا تولید می شد تا قانونی تلقی شود و قاچاق نباشد. سرکه بالزامیک اصلی فقط با پوره انگور ایتالیایی تهیه می شود. این انگور را می جوشانند و غلیظ می کنند، سپس تخمیر می کنند و حداقل 12 سال استراحت می دهند تا یک بالزامیک اصیل و قوی باشد. سرکه‌های بالزامیک معمولی که در فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شوند، ترکیبی از ماست و سرکه قرمز هستند که چند ماه است کهنه شده است. این سرکه تیره رنگ در تهیه سس سالاد و نوشیدنی بسیار مفید است. مثلا یکی از کاربردهای آن این است که اگر در ماه مبارک رمضان شدید تشنه هستید می توانید شربت بالزامیک بنوشید. سرکه سیب سرکه سیب به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد شهرت جهانی دارد. مصرف آن به عنوان راهی برای کاهش وزن، افزایش سلامت قلب و بهبود هضم شناخته شده است. البته نباید زیاده روی کنید: یک قاشق غذاخوری سرکه سیب برای سالاد عصرانه یک نفر کافی است. البته به گفته دکتر اختر مصرف آن برای افرادی که مزاج فوق العاده سرد و خشک دارند توصیه نمی شود. این سرکه برای پخت و پز نیز بسیار مفید است. سرکه سیب برای تهیه ترشی مناسب است و گاهی در ترکیب با جوش شیرین باعث افزایش کیفیت کیک های خانگی می شود. سرکه خرما سرکه خرما طعمی معطر و قوی دارد و از خرمای بدون هسته و آسیاب شده تهیه می شود. دانشمندان دانشگاه بابل عراق در مطالعات خود دریافتند که سرکه خرما سرشار از آنتی اکسیدان های فعال است و به دلیل داشتن فسفر بالا، منبع جایگزین مفیدی برای افرادی است که نمی توانند غذاهای دریایی و لبنیات مصرف کنند. سرکه خرما قدیمی ترین سرکه شناخته شده در جهان است. از دیگر سرکه ها می توان به سرکه برنج، انگور و کشمش اشاره کرد. سرکه ها بسیار متنوع هستند. سرکه های تخصصی انار، خرما و حتی نارگیل و نیشکر نیز در مناطقی که این محصولات به وفور یافت می شود، به صورت محلی تولید می شود، اما این سرکه ها معروف ترین سرکه های دنیا هستند. منبع: + امتیاز کاربر

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید