غذاهایی که متابولیسم را افزایش می دهند – یک رژیم درمانی جدید



آشنایی با غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: 1- غذاهای افزایش دهنده متابولیسم: غذاهای غنی از ید غده تیروئید نقش مهمی در تنظیم سوخت و ساز بدن و کنترل اشتها دارد. شما باید ید کافی دریافت کنید تا این غده کار خود را به خوبی انجام دهد. ید در نمک یددار، زرده تخم مرغ، شیر و سایر محصولات لبنی و ماهی های آب شور یافت می شود. بیشتر بخوانید: کاهش اشتها با چند راه حل ساده ۲- مواد غذایی افزایش دهنده متابولیسم: حبوبات حبوباتی مانند لوبیا و عدس سرشار از فیبر هستند. فیبر به ایجاد سیری و افزایش متابولیسم کمک می کند. شواهد نشان می دهد که عدس اشتها، وزن بدن و سایز دور کمر را کاهش می دهد. لوبیا حاوی نشاسته مقاوم است. نشاسته مقاوم باعث افزایش چربی سوزی می شود. 3- غذاهایی که متابولیسم را افزایش می دهند: آب از طرق مختلف با متابولیسم بدن مرتبط است. استفاده از آب به جای نوشیدنی های شیرین باعث کاهش کالری دریافتی شما می شود. آب باعث افزایش کالری سوزی و چربی سوزی در افراد چاق می شود. بیشتر بخوانید: آب و نقشی که می تواند در کاهش وزن داشته باشد 4. غذاهای تقویت کننده متابولیسم: غذاهای غنی از کلسیم احتمالاً با شنیدن نام کلسیم به نقش آن در تقویت استخوان فکر می کنید. اما کلسیم با متابولیسم بدن نیز مرتبط است. کلسیم به کاهش وزن و کاهش چربی بدن کمک می کند. علت این اثر مشخص نشده است. لبنیات کم چرب، کلم بروکلی و ماهی (ماهی آزاد و ساردین) به دلیل داشتن کلسیم باعث افزایش متابولیسم می شوند. 5. غذاهایی که متابولیسم را افزایش می دهند: زنجبیل دارای خواص بی شماری است. زنجبیل مشکلات گوارشی و درد و تورم ناشی از آرتریت را کاهش می دهد. زنجبیل تاثیر بسزایی بر وزن بدن و قند خون دارد. نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف نوشیدنی حاوی زنجبیل همراه با صبحانه باعث کاهش احساس گرسنگی و اثرات گرمازایی (کالری سوزی) می شود. می توانید از زنجبیل در چای و سایر غذاها استفاده کنید. غذاهایی که متابولیسم را افزایش می دهند: غذاهایی که شاخص گلیسمی پایینی دارند غذاهایی که شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارند حاوی کربوهیدرات های نسبتاً کمتری هستند. بدن این غذاها را سریعتر از غذاهایی که GI و کربوهیدرات بیشتری دارند هضم می کند. در نتیجه قند خون پس از خوردن آنها به سرعت بالا نمی رود (قند خون اضافی به صورت چربی در بدن ذخیره می شود). تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهایی که GI پایینی دارند می توانند برای درمان دیابت، بیماری های قلبی و برخی سرطان ها استفاده شوند. کمک می کند. سبزیجات سبز، بیشتر میوه ها و لوبیاها دارای GI پایینی هستند. بیشتر بخوانید: غذاهای لاغری برای کمک به کاهش وزن نکات دیگر برای کمک به تنظیم متابولیسم بدن • مصرف غلات تصفیه شده را کاهش دهید. برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن غلات کامل مانند برنج قهوه ای به کاهش وزن کمک می کند. غلات کامل اشتها را کاهش می دهند و حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده هستند. • مصرف غذای شما نباید خیلی کم شود. قانون کاهش وزن این است که میزان کالری که می سوزانید بیشتر از کالری دریافتی است. آیا با توجه به این قانون می توان گفت که نخوردن باعث افزایش سرعت کاهش وزن و کاهش وزن سریع می شود؟ پاسخ به این سوال منفی است. اگر غذای دریافتی بیش از حد کاهش یابد، بدن در حالت گرسنگی قرار می گیرد و کالری کمتری می سوزاند تا بتواند انرژی خود را حفظ کند. از طرفی در این شرایط کمبود مواد مغذی باعث عوارضی مانند خستگی و بی حالی می شود. همچنین زمانی که دوره رژیم به پایان می رسد، تمایل شما به خوردن غذاهای شیرین یا پرچرب افزایش می یابد. خوردن این غذاها به افزایش وزن مجدد کمک می کند. • مصرف نوشیدنی های شیرین را کاهش دهید. دلیل اصلی اینکه نوشیدنی های شیرین توصیه نمی شود، کالری بالایی است. برخی از مطالعات نشان داده اند که این نوشیدنی ها علاوه بر پرکالری بودن، تاثیر منفی بر متابولیسم دارند. آبمیوه ها، نوشابه ها، چای شیرین و… خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماری عروق کرونر قلب و… را افزایش می دهد. • مصرف غذاهای پرچرب را کاهش دهید. بدن به مقداری چربی نیاز دارد تا بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد. اما چون چربی ها کالری بالایی دارند مصرف زیاد آن توصیه نمی شود. مصرف زیاد غذاهای پرچرب حتی برای مدت کوتاهی بر متابولیسم تاثیر می گذارد. نتایج یک مطالعه نشان داد که تنها 5 روز مصرف یک رژیم غذایی پرچرب، توانایی عضلات را برای استفاده از گلوکز (قند) مختل می کند. این منجر به افزایش وزن، دیابت و سایر مشکلات می شود. بیشتر بخوانید: غذاهای چاق چیست؟

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید