ما همانیم که میخوریم!



بدن ما برای ادامه زندگی و فعالیت های روزانه به انرژی نیاز دارد و این انرژی را از طریق غذا و کالری آنها تامین می کند. کربوهیدرات ها سوخت اصلی بدن محسوب می شوند و بشقاب غذای ما را همراه با چربی و پروتئین پر می کنند. کربوهیدرات ها به سه دسته کلی قند، نشاسته و فیبر تقسیم می شوند و شامل مواد غذایی مانند نان، شکر، آرد، غلات و … هستند که از زمان پیشرفت علم پزشکی و تغذیه و لاغری، کربوهیدرات ها به عنوان عامل اصلی چاقی شناخته شده اند. رژیم‌های غذایی و سبک‌های تغذیه سالم بر محدود کردن و کنترل مصرف آنها به منظور دستیابی به هدف کاهش وزن و تناسب اندام و سلامتی تاکید شده است. کربوهیدرات هایی مانند قندها و فیبرها انواع مختلفی دارند و در بسیاری از غذاها یافت می شوند. مصرف زیاد کربوهیدرات ها به ویژه کربوهیدرات های ساده، نخوردن فیبر و پروتئین کافی، کم تحرکی و فعالیت روزانه از عوامل اصلی چاقی در کشورها و جوامع مختلف است. با این حال، مردم تنها مقصر مصرف بالای کربوهیدرات ها و سیاست های کلان اقتصادی نیستند. و سیاست باعث شده است که مردم بیشتر به “غذای ارزان، فراوان و پرکالری” تمایل پیدا کنند. در واقع برخلاف افکار عمومی، درآمد پایین و فقر باعث مصرف بیشتر کربوهیدرات ها می شود. کربوهیدرات هایی مانند نان، برنج و سیب زمینی گزینه های موجود، اسید معده و چاق کننده هستند. که سبد غذایی طبقه متوسط ​​و فقیر را پر می کند و روز به روز بر مشکلات سلامتی، چاقی و بیماری آنها می افزاید. این باور ساده لوحانه که فقر باعث لاغری یا قدرت خرید پایین می شود باعث می شود افراد اضافه وزن کمتری داشته باشند، به جز یک تصور اولیه و سطحی. و ضرری برای مشکلات و دغدغه های اقشار متوسط ​​و ضعیف جامعه ندارد. این گروه کمتر به پروتئین، فیبرهای مفید مانند سبزیجات و لبنیات دسترسی دارند و به دلیل هزینه های سنگین، بیشتر از کربوهیدرات ها و غذاهای ناسالم استفاده می کنند. سیاست های دولت همیشه در یک جهت است. این بوده است که او مرده است آنها را سیر نگه می دارد و آنها را با غذای فراوان. این در حالی است که کیفیت و ارزش غذایی غذا چندان مهم نیست و مردم به این موضوع که سبزی به اندازه کافی مصرف نمی کنند یا گوشت زیاد مصرف می کنند اعتراضی ندارند. نان دغدغه اصلی مردم است و «شعار ما سبزی بدهید» چندان مفید نیست. غذاهای آماده، غذاهای کنسرو شده و منجمد، فست فودها و غذاهای فرآوری شده روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می کنند و مصرف آنها به شدت افزایش یافته است. پیشرفت صنایع غذایی، تنوع غذاها و تغییر سبک زندگی باعث شده است که چاقی تقریباً یک سوم بزرگسالان جهان را تحت تأثیر قرار دهد. افراد برای جبران مضرات کربوهیدرات ها و بیماری های ناشی از آن باید مقداری از درآمد خود را که برای پروتئین و سبزیجات خرج نکرده اند بپردازند و هزینه و انرژی زیادی را برای رفع مشکلات ناشی از کربوهیدرات صرف کنند. فراوانی زمین، سیاست دولت، فناوری و تحولات عوامل اجتماعی تأثیر مستقیمی بر تغذیه مردم دارد و مصرف‌گرایی، تنوع‌گرایی و سود کلان صنایع غذایی به رشد مصرف غذاهای آماده، بی‌ارزش و چاق‌کننده دامن زد و سلامتی را ایجاد کرد. و بحران چاقی در صد سال اخیر آنچه می خوریم و چگونه می خوریم در مورد ارزش های فردی و جمعی ما می گوید. شواهد نشان می دهد که 40 درصد از والدینی که فکر می کنند به فرزندان خود عادات غذایی سالم را آموزش داده اند، اصلاً نمی دانند فرزندشان چه می خورد یا از غذای سالم اطلاعی ندارند! دیدگاه جدید به بررسی و پاسخ به این سوال می پردازد که چرا غذای ارزان مقوله ساده ای نیست بلکه یک استراتژی اقتصادی تلقی می شود و چگونه به سلامت نسل بشر خیانت شده است که غذای ارزان، فراوان و بی ارزش به سلامتی نسل بشر آسیب زده است. امتیاز کاربر

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید