مدت زمان هضم مواد غذایی مختلف در بدن + برای هضم غذا چه کنیم؟


ما هر روز می خوریم و می نوشیم بدون اینکه زیاد فکر کنیم. با این حال، آنچه پس از خوردن غذا در بدن ما اتفاق می افتد پیچیده است. فرآیند هضم غذا و دریافت انرژی مورد نیاز برای عملکرد بهتر بدن زمان بر و مهم است. زمانی که ما غذا را می جویم و می بلعیم، زنجیره ای از اتفاقات در داخل بدن رخ می دهد. اگر بخواهید این فرآیند را با اشعه ایکس تماشا کنید، تقریباً شبیه امواج اقیانوسی خواهد بود که غذا را از یک اندام به اندام دیگر می راند. با این حال، زمان هضم نباید خیلی طولانی یا خیلی کوتاه باشد. به همین دلیل باید به نوع غذایی که مصرف می کنیم توجه کنیم و غذا را پشت سر هم نخوریم تا فرصت هضم وجود داشته باشد. در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم که برای هضم غذا چه کنیم؟ و چه غذاهایی هضم غذا را مختل می کند؟ فهرست مطالب (کلیک کنید) چقدر طول می کشد تا غذا هضم شود؟ زمان دقیق عبور غذا از دستگاه گوارش به مقدار و نوع غذا بستگی دارد. به طور کلی، غذا بین 24 تا 72 ساعت طول می کشد تا در دستگاه گوارش شما حرکت کند. عواملی مانند جنسیت، متابولیسم و ​​طیف وسیعی از مشکلات گوارشی نیز می توانند بر سرعت فرآیند گوارش تأثیر بگذارند. برخی مطالعات همچنین می گویند که زمان عبور غذا از دستگاه گوارش در مردان و زنان متفاوت است. این مقدار برای مردان 33 ساعت و برای زنان 47 ساعت برآورد شده است. مدت زمان هضم غذا به عوامل مختلفی بستگی دارد و مراحل مختلفی دارد: هضم از دهان شروع می شود، زمانی که غذا جویده می شود و بزاق شروع به تجزیه آنزیم های غذا می کند. پس از عبور از مری، عضله اسفنکتر باز می شود تا غذا وارد معده شود. غذا توسط اسید معده و فشار ماهیچه ها به مولکول های کوچکتر تجزیه می شود. همانطور که غذا به مولکول های کوچک تجزیه می شود، یک عضله اسفنکتر در انتهای معده باز می شود و قطعات غذا وارد روده کوچک می شوند. وقتی غذا وارد روده کوچک می شود، می تواند وارد جریان خون شود. برآمدگی های انگشت مانند در روده کوچک که پرز نامیده می شود، مواد مغذی را در امتداد دیواره روده کوچک جذب می کند. هرچه جذب نشود به روده بزرگ فرستاده می شود. در اینجا آب و مقداری ویتامین و مواد معدنی جذب شده و هر چه باقی مانده است دفع می شود. زمان دقیق عبور غذا از دستگاه گوارش به مقدار و نوع غذا بستگی دارد. چه مدت طول می کشد تا غذا از معده خارج شود؟ وظیفه اصلی معده این است که غذا را به قطعات کوچک تجزیه کند تا توسط دیواره های روده کوچک جذب شوند. بزاق دهان و جویدن غذا می تواند شروع به تجزیه غذا کند، اما کار اصلی تجزیه غذا توسط معده انجام می شود و دلیل آن اسید موجود در آن است. اینکه غذا چند ساعت در معده بماند به عوامل مختلفی از جمله نوع غذای مصرفی و وجود بیماری یا مشکلات معده بستگی دارد. چقدر طول می کشد تا غذا از روده کوچک عبور کند؟ حدود شش تا هشت ساعت طول می کشد تا غذا پس از مصرف از روده کوچک عبور کند. هنگامی که غذا تجزیه می شود، عضله اسفنکتر پیلور شل می شود تا غذا از معده به روده کوچک منتقل شود. هنگامی که محتوای اسیدی وارد روده کوچک می شود، صفرا از کبد و کیسه صفرا به روده کوچک آزاد می شود تا اسیدیته را باریک کند. حدود 90 درصد مواد مغذی در روده کوچک جذب می شود، قطر روده کوچک به اندازه انگشت وسط است، اما طول آن حدود شش و نیم متر است. روده کوچک به جلو و عقب کشیده می شود تا سطح تماس دیواره ها برای جذب غذای بیشتر افزایش یابد. چقدر طول می کشد تا غذا وارد روده بزرگ شود؟ هر چیزی که جذب جریان خون نمی شود از روده کوچک عبور کرده و وارد روده بزرگ می شود. روده بزرگ از نظر قطر بسیار بزرگتر از روده کوچک است، اما طول آن کوتاهتر است. برخلاف روده کوچک، بسیاری از مواد مغذی در روده بزرگ جذب نمی شوند. روده بزرگ می تواند آب را به بدن برگرداند و برخی از ویتامین ها و مواد معدنی را جذب کند. هر چیزی که جذب جریان خون نمی شود از روده کوچک عبور کرده و وارد روده بزرگ می شود. با جذب آب در این مرحله، مدفوع سفت تر می شود. پس از رسیدن مواد هضم نشده به مقعد، نوبت دفع است. مدت زمان باقی ماندن مواد هضم نشده در روده بزرگ می تواند متفاوت باشد. آنها ممکن است تا 24 ساعت در آنجا بمانند. روده بزرگ همچنین محل نگهداری باکتری ها در دستگاه گوارش است. باکتری های مفیدی به نام پروبیوتیک ها می توانند فیبری را که وارد روده بزرگ می شود تخمیر یا هضم کنند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که نوع باکتری موجود در روده می تواند بر سلامت و عملکرد سیستم ایمنی تأثیر بگذارد. چه عواملی بر سرعت هضم غذا تاثیر می گذارد؟ شاخص هایی که می توانند بر سرعت یا کندی هضم تأثیر بگذارند: سرعت هضم غذا در دستگاه گوارش بر اساس میزان فیبر می تواند سریعتر باشد. افرادی که میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌دار بیشتری مصرف می‌کنند می‌توانند زمان هضم طولانی‌تری داشته باشند زیرا فیبر می‌تواند زمان خروج غذا از روده بزرگ را افزایش دهد. از سوی دیگر، این وضعیت می تواند خطر یبوست را برای کسانی که رژیم غذایی آنها فیبر کمی دارد یا بدنشان کم آب است، افزایش دهد. استرس عامل دیگری است که زمان هضم غذا را افزایش می دهد. اعصاب و رگ های خونی زیادی وجود دارند که روده کوچک و بزرگ را احاطه کرده اند. اگر فردی تحت استرس شدید یا فشار عاطفی باشد، ممکن است بر سیستم گوارشی او تأثیر منفی بگذارد. اگر از هر گونه اختلال سیستم گوارشی، از جمله سندرم روده تحریک پذیر، بیماری کرون، یا دیورتیکولیت رنج می برید، ممکن است زمان هضم شما به شدت تحت تاثیر قرار گیرد. آلرژی غذایی یا جراحی بزرگ نیز می تواند بر هضم تأثیر بگذارد. پروتئین ها می توانند زمان هضم غذا را به تاخیر بیندازند. زمان هضم غذاهای مختلف در بدن زمان هضم مواد غذایی مختلف در دستگاه گوارش متفاوت است و بسته به آنچه می خورید، مشخص می شود که غذا چقدر در معده باقی می ماند: به عنوان مثال، فیبر، چربی و پروتئین می تواند تاخیر داشته باشد. تخلیه معده . با این حال، کربوهیدرات های ساده می توانند خیلی سریع از معده عبور کنند. چربی، فیبر و پروتئین برای تجزیه شدن باید بیشتر از کربوهیدرات ها در معده بمانند. استفاده از غذاهایی که دارای فیبر، پروتئین و چربی های سالم زیادی هستند برای حفظ سیری توصیه می شود. زیرا برای مدت طولانی در معده می مانند و می توانند شما را برای مدت طولانی بعد از غذا سیر نگه دارند. خوردن غذاهای حاوی ترکیبی از اینها به این معنی است که برخی از اجزای غذا زودتر از معده خارج می شوند. هضم کامل گوشت و ماهی 2 روز طول می کشد. پروتئین ها و چربی های موجود در آن ها مولکول های پیچیده ای هستند که مدت زمان بیشتری طول می کشد تا از بدن شما خارج شوند. میوه ها و سبزیجات که سرشار از فیبر هستند می توانند در کمتر از یک روز در بدن شما حرکت کنند. سریع ترین غذاها غذاهای فرآوری شده و شیرین مانند آب نبات هستند. بدن شما ظرف چند ساعت آنها را از بین می برد و به سرعت شما را دوباره گرسنه می کند. برای هضم غذا چه کنیم؟ برای کمک به حرکت آهسته‌تر غذا در سیستم گوارشی و جلوگیری از مشکلاتی مانند اسهال و یبوست، این نکات را امتحان کنید: غذاهایی که به هضم غذا کمک می‌کنند سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل بخورید: سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل همه منابع غنی فیبر هستند. فیبر به غذا کمک می کند تا راحت تر و کامل تر از طریق سیستم گوارش شما حرکت کند. پروبیوتیک ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: این باکتری های مفید به از بین بردن حشرات مضر در دستگاه گوارش شما کمک می کنند. آنها را در غذاهایی مانند ماست و کفیر و در مکمل ها خواهید یافت. پروبیوتیک ها به هضم غذا کمک می کنند. روزانه ورزش کنید: حرکت بدن باعث حرکت سیستم گوارشی شما نیز می شود. پیاده روی بعد از غذا می تواند از گاز و نفخ جلوگیری کند. ورزش همچنین وزن شما را کنترل می کند که خطر ابتلا به برخی سرطان ها و سایر بیماری های دستگاه گوارش را کاهش می دهد. خواب کافی داشته باشید: کمبود خواب با چاقی مرتبط است که می تواند به مشکلاتی در سیستم گوارش شما کمک کند. استرس را مدیریت کنید: استرس بیش از حد می تواند شرایط گوارشی مانند سوزش سر دل و سندرم روده تحریک پذیر را بدتر کند. تکنیک های کاهش استرس مانند مدیتیشن و یوگا می تواند به آرامش ذهن شما کمک کند. آب آلو بنوشید: آلو منبع عالی سوربیتول است – قندی طبیعی که به طور معمول جذب نمی شود و آب را به روده بزرگ می کشد و این آب اضافی به حرکت در دستگاه گوارش شما کمک می کند. آب آلو همچنین مقداری از فیبر موجود در کل میوه را حفظ می کند. در یک فنجان آب آلو حدود 3 گرم فیبر وجود دارد. کفیر بنوشید: کفیر مانند نوشیدنی کومبوچا پروبیوتیک تولید می کند و به تنهایی برای هضم مفید است. مطالعه ای در مجله Nutrients به طور خاص به خواص کفیر برای هضم بهتر غذا پرداخت. هنگامی که حیوانات به مدت یک ماه هر روز با کفیر تغذیه می شدند، ترکیب میکروبیوم روده آنها بهبود می یافت و برای سلامت روده و گوارش مفید بود. می‌توانید کفیر را در اسموتی کفیر نعناع امتحان کنید. دانه های چیا را مصرف کنید: همانطور که اسموتی ها (با مواد مناسب و سالم!) می توانند برای هضم شما مفید باشند، دانه چیا نیز می تواند مفید باشد. این به این دلیل است که آنها هم فیبر محلول و هم فیبر نامحلول را ارائه می دهند – و اکنون می دانید که این ترکیب به سیستم گوارش شما کمک می کند همانطور که باید زمزمه کند. اما همچنین، دانه های چیا واقعاً فیبر بالایی دارند. حدود 4 گرم فیبر در یک قاشق غذاخوری وجود دارد که 14 درصد از مقدار توصیه شده روزانه شما را تشکیل می دهد. نوشیدن چای زنجبیل: زنجبیل که به دلیل توانایی آن در رفع حالت تهوع شناخته شده است، به هضم غذا نیز کمک می کند. طبق یک مطالعه در سال 2020 در مجله Nutrients، زنجبیل با تشویق دستگاه گوارش به عملکرد و تخلیه آن به هضم کمک می کند. آب کافی بنوشید: ما ابتدایی ترین (و بهترین) را برای آخر ذخیره کردیم. اما گاهی اوقات مورد انتظارترین و رایج ترین توصیه واقعا بهترین است. آب در این دسته قرار می گیرد. به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، ننوشیدن آب کافی یا مایعات دیگر دومین علت اصلی یبوست است. بنابراین، مردان باید با مصرف حدود 15 و نیم فنجان در روز هیدراته بمانند. سهم زنان حدود 11 و نیم فنجان در روز است. گفته می شود، حدود 20 درصد از نیاز آب ما از غذا تامین می شود، بنابراین احتمالاً می توانید 2 تا 3 فنجان از آن را حذف کنید. این شرایط کرونا باعث شده همه ما در خانه بمانیم و فرصت خوبی است که برای یک مهمانی و عروسی بعد از کرونا یک تغییر بزرگ ایجاد کنیم و همه را غافلگیر کنیم. کافی است همین الان تصمیم بگیرید که می خواهید وزن کم کنید و به اندامی که همیشه می خواستید برسید. ! از این لحظه در کنار شما هستیم تا با هم به هدفتان برسیم. ثبت نام کنید و مشاوره رژیم غذایی دریافت کنید. نکته: مصرف گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده را محدود کنید. مطالعات نشان می دهد که گوشت قرمز مواد شیمیایی تولید می کند که با بیماری قلبی مرتبط است. آنچه از مقاله هضم آموختیم: ما برای تامین انرژی، رشد و ترمیم بدن خود به غذا نیاز داریم. سیستم گوارش غذاهایی را که ما می خوریم به ساده ترین شکل هایشان، مانند گلوکز (قند)، اسیدهای آمینه (پروتئین ها) یا اسیدهای چرب (که چربی ها را تشکیل می دهند) تجزیه می کند. سپس غذای تجزیه شده از روده کوچک به جریان خون جذب می شود و مواد مغذی به تمام سلول های بدن منتقل می شود. اما تصور کنید اگر هضم غذا مشکل ساز شود چه اتفاقی می افتد؟ سوءتغذیه و یبوست تنها بخشی از اختلال هضم غذا در سیستم گوارشی بدن است. به همین دلیل در این مقاله به این سوال پاسخ داده ایم که برای هضم غذا چه کنیم؟ مصرف مایعات و غذاهای سالم و درمان به موقع بیماری های گوارشی از جمله مواردی است که زمان هضم غذا را در معده و روده به درستی تنظیم می کند. منابع: +++ 4.4/5 – (70 امتیاز)

منبع: نی نی نیوز

دیدگاهتان را بنویسید